Duleco logo wit

 


 

 

 

 

 

Technische informatie…

 

Lumen & Lux 

Lumen en lux zijn begrippen in de wereld van verlichting. Lumen is de eenheid voor lichtstroom en meet de totale hoeveelheid licht van een lichtbron wat in alle richtingen uitstraalt. De lichtstroom houdt rekening met de gevoeligheid van het oog bij het bepalen van hoeveel lumen een lichtbron uitstraalt. Omdat mensen bepaalde kleuren beter zien dan andere is dit noodzakelijk. 

Lux is een eenheid van verlichtingssterkte en zegt eigenlijk wat de hoeveelheid is dat op een bepaald oppervlakte terecht komt. 

Het verschil tussen beide eenheden is dus dat lux rekening houdt met de oppervlakte waarover het licht verspreid wordt. Een voorbeeld is dat een lichtbron van bijvoorbeeld 2000 lumen verspreid over 1 m², de vierkante meter met 2000 lux verlicht wordt. 2000 lumen verspreid over een oppervlakte van 10 m² verlicht die oppervlakte met 200 lux. 

 

CRI – color rendering index

Onze ledverlichting heeft een CRI waarde van boven de 80 en voldoet hiermee aan de eisen die de Arbowet stelt. De CRI geeft de kleurechtheid weer van een lichtbron en kan variëren tussen  de 0 en de 100. De waarde van 100 wil zeggen dat het licht van een bepaalde lamp net zo goed de kleuren weergeeft als dat van een referentielamp of referentielichtbron. Afhankelijk van de kleurentemperatuur is deze referentielichtbron het zonlicht (kleurentemperatuur > 5000).

 

 

 


 

Goed om te weten…

 

Ledverlichting is beschikbaar in alle gewenste kleuren van uw huidige verlichting. Dus niet meer zoals voorheen, dat koele, kille, ongezellige verlichting.

Sfeer, en dat uw werkplek dezelfde verlichting moet hebben zoals u deze gewend bent is belangrijk, maar ook belangrijk is dat uw werkplek voldoet aan de ARBO-richtlijnen. Onze ledverlichting kan geleverd worden in een kleurenrange die loopt van 3000 tot 6500 Kelvin en voldoet hierdoor aan de ARBO-richtlijnen. Ook beschikken wij over dimbare verlichting waarmee je kunt dimmen van 5 tot 100% en kunt kiezen uit kleurtemperatuur 3000 tot 6500 Kelvin. 

 

Veel mensen denken dat bestaande armaturen niet geschikt zouden zijn voor led tl verlichting.

De led tl verlichting van Duleco kan gewoon één op één vervangen worden met de traditionele verlichting. Bij de traditionele T8 armaturen hoeft alleen de starter vervangen te worden met een led starter of als het om een EVSA (elektronisch voorschakel apparaat) gaat zal onze installateur deze omschakelen.  

 

Met onze ledverlichting komt u in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies zoals E.I.A. en K.I.A.

Het doel van deze subsidies is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie.
Met deze subsidies wordt het extra aantrekkelijk om te investeren in bijvoorbeeld ledverlichting.

De Energie-investeringsaftrek (E.I.A.) zorgt dat een bedrijf 41,5% extra mag aftrekken van de fiscale winst.
Het percentage/bedrag wat een bedrijf mag aftrekken van de fiscale winst is bij de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (K.I.A.) variabel. Dit ligt aan de hoogte van de investering.

Om in aanmerking te komen voor de E.I.A. en de K.I.A. moet u de betreffende investering en u als bedrijf wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden kunt u hier vinden.

 

 

 

 

 

 

 Kleurtemperatuur